Yapay Zeka ile Nasıl İçerik Sitesi Oluşturdum? (AI Writer ve No-Code ile)

Mustafa Yılmaz
3 min readAug 21, 2021

Aslında her şey Twitter’da Onur Ozcan’ı takip ederek başladı. Kendisinin birçok farklı alanda çalıştığını gördüğümde bu yeteneğinden etkilendim ve eski Twitlerini kurcalamaya başladım. Orada paylaştığı https://www.colorpsychology.org/ sitesini incelediğimde bu siteye benzer bir şey yapmak istedim.

Aklımda birkaç fikir vardı fakat oturup içerik yazacak kadar vaktim yoktu ve içerik yazdıracak kadar para harcayacağım bir fikir olduğunu düşünmüyordum. Denemek için her şeyi minimalde tutmanın daha iyi olduğunu düşündüm. Fikirlerim arasında birisinde sabit kaldım. Bu fikir ise çiftler için uyuma pozisyonlarıydı.

Örnek sitelerden bir tanesi:

Çiftler için uyuma pozisyonlarını paylaşan siteleri inceleme başladığımda hep kısa içeriklerin birbirine benzer illüstrasyonlar ile paylaşıldığını gördüm. Bu tür bir site oluşturmak beni ön plana çıkartmayacaktı. Bunun için içeriklerin çoğaltılmasını nasıl yapabileceğimi düşünmeye başladım. Makale okuyup oradan bilgiler ile bulabildiğim her pozisyon hakkında özgün içerik yazmak istedim ve Scholar Google üzerinden araştırmaya başladım. Fakat istediğim türde içerik neredeyse yoktu. Bu durumda aklımda Fırat Demirel’in girisimler.net üzerinde paylaştığı yapay zeka destekli yazma aracı aklıma geldi.

Copy.ai ve peppertype.ai gibi farklı araçlar olsa da tam istediğimi bulamadığım için kısa bir araştırma yaparak Rytr ve Writesonic üzerinden denemeler yaptım. Rytr istediğim türde içerikler veremedi ve makale yazma konusunda Writesonic kadar iyi değildi. Writesonic ise sunduğu panel ve birkaç işlem ile vereceği bedava kredileri ile tercih etmem gereken yer olduğunu gösterdi. Writesonic üzerinde ortalama 5 kredi harcayarak ortalama düzeyde hatta bazen çok iyi makaleler yazabiliyoruz.

Bu sırada yukarıda belirttiğim sitedeki illüstrasyonların tekrar yorumlanarak oluşturacağım siteye yerleştirilmesi gerekmekteydi. Bu konuda arkadaşımdan yardım alarak oldukça ucuz bir fiyata tüm illüstrasyonları tekrar yorumlattım.

İçerikleri oluşturacağım site ve görseller hazırdı. Tek yapmam gereken internet sitesini nasıl oluşturacağımı bulmaktı. Yücel Faruk Şahan No-Code üzerinde çeşitli yayınlar yayımladığında bunları takip etmiştim. Oradan yola çıkarak farklı No-Code site oluşturucularını inceledim. Elimde iki seçenek vardı: Cardd ve Dorik.

Cardd’ı daha önce bir projemde ücretsiz olarak kullanmıştım fakat Dorik’in hazır temaları çok daha iyi gözüküyordu. Bu yüzden Dorik’e 49$ ödeyerek yıllık üye oldum. (Dorik ve Cardd’ın müşteri hizmetleri pek iyi değil diye eklemek istiyorum. Biraz tahammülsüz konuşuyorlar :D)

Artık içerikleri ve görselleri yükleyeceğim bir site yapıcım da olduğundan Namecheap üzerinden projeme uygun bir domain aldım. Dorik ile eşleştirdim ve içerikleri yüklemeye başladım.

Writesonic üzerinde ilk başlarda LinkedIn, Twitter üzerinden kendilerini takip ettiğim için 50 kredi kazandım. (Şu anda bu seçenek kapalı.) Sonrasında g2.com ve Capterra üzerinde yorumlar yazarak 200 Kredi kazandım.

G2.com üzerinde yayımladığım yorum için farklı yorumlar yazdırarak bana 40$’lık hediye çeki verdi. Capterra da aynı şekilde bir yorum için 20$ hediye çeki verdi. Dorik’e ödemiş olduğum parayı da bu şekilde çıkartmış oldum :d

Writesonic ile iki günde 15 farklı uyuma pozisyonu için ortalama 1000–2000 kelime arasında 15 makale yazdırdım. Siteyi başta belirttiğim OO-ZZ-NN abinin sitesine benzer şekilde tasarladım ve Google Analytics hesabına bağladım.

Son olarak site için kız arkadaşımın yardımıyla Twitter ve yurtdışı forumlarında çeşitli başlıklar girdik. Fiverr üzerinde deneme amaçlı bir backlink hizmeti satın aldım. Pinterest üzerinde yeniden yorumlattığım tasarımları paylaşarak kendim yönlendirme yapmaya çalıştım.

Şu ana kadar (15 günde) siteye 150 kadar yeni kullanıcı girdi. Çok tatmin edici bir sonuç değil fakat bu tür koşuşturmacalara son vermem gerektiği için çok fazla üzerine düşmemeye çalışıyorum.

Totalde 20$ gibi bir maliyet ile bir içerik sitesi kurmak benim için çok öğretici ve güzel bir deneyim oldu diyerek yazıyı burada sonlandırmak istiyorum.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.

--

--

Mustafa Yılmaz

Kendi düşüncelerimi, yazılarımı, şiirlerimi ve deneyimlerimi paylaşıyorum.